Second Life

Geplaatst op: 11-11-2013

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een online game genaamd Second Life. Het spel heeft veel aandacht gehad de afgelopen jaren in de media. De naam zegt het al, het is een tweede leven in een virtuele wereld online. Het word ontwikkeld door mensen en voor mensen. Nog dagelijks, neemt het spel in spelersaantal toe. Ben jij benieuwd naar deze game? Lees dan nu verder wij hebben deze game gespeeld en vervolgens beoordeelt!

Je eigen ideeën vorm geven

Philip Rosdale is de bedenker van Second Life. Hij bedacht een platform van een aantal aan elkaar gekoppelde computers. Elke computer herbergt hierbij een bepaald aantal vierkante meters aan virtueel land. Zo'n virtueel land word ook wel 'sim' genoemd. Hierop kunnen spelers hun eigen ideeën vorm geven en ook een stukje land huren.

Spel of internationaal sociaal netwerk?

Er is veel aandacht voor het spel geweest in de media. Want is het wel een spel? Alles is virtueel en er is natuurlijk geen sprake van een fysieke werkelijkheid, dus je zou zeggen van wel. Een kenmerk van een spel is het behalen van een doel. Dit doel is vooraf door de ontwikkelaar al vastgelegd. Bij Second Life is dit  doel er niet, je bepaalt geheel zelfstandig je doel. Second Life is een echte 'eigen' wereld. Ze hebben een eigen valuta, de Linden Dollar, die kan worden omgewisseld in 'écht' geld, waardoor je het in je dagelijkse doen en laten kunt gebruiken. Maar ook zonder Linden Dollars, kun je meespelen en leven in de virtuele wereld.

Nieuwe vriendschappen ontstaan

Het spreekt veel spelers aan dat ze nieuwe mensen kunnen ontmoeten die van over de hele wereld kunnen komen. Je kunt gemakkelijk nieuwe vriendschappen sluiten en samen dingen ondernemen. Door deze online ontmoetingen kunnen zelfs heel persoonlijke vriendschappen ontstaan. Inmiddels zijn al vele liefdes relaties via dit netwerk ontstaan. Ook is zelfs het eerste huwelijk een feit. Dit maakt het spreken over een internationaal sociaal netwerk terecht. Maar of je nu een spel speelt met Second Life, of je beleeft de virtuele wereld, het gaat erom dat je het met plezier doet.

TRON Deathmatch L.A. Noire