Yakuza 4

Geplaatst op: 12-06-2013

De meest bekende Japanse game ooit is terug. Yakuza 4. Yakuza 4 is een echte vechtgame in een fictief deel van Japan. Grafisch ziet de stad er heel mooi uit, wat op zich al uitnodigt om te verkennen. De wereld van Yakuza 4 zit vol belevingen en verrassingen. Yakuza 4 kent elementen wat dit deel leuker maakt dan het vorige. Lees nu snel verder.

Gemengde gevoelens

De game wekt gemengde gevoelens op. Aan de ene kant zorgen de standaard elementen ervoor dat je precies weet wat je van een game kunt verwachten aan spelplezier en uitdaging. Aan de andere kant bekruipt je een gevoel van verveling en een gevoel als ‘ik-heb-dit-allemaal-al-eerder-gezien’. Wat Yakuza 4 betreft begin je het spel dan ook met gemengde gevoelens: de stad Kamurocho ziet er precies hetzelfde uit als in Yakuza 3 en je kunt er vanalles beleven wat je er in dat vorige deel ook kon vinden. de bekende pachinko (Pachinko online) gokhallen zijn natuurlijk terug, maar ook vele andere Japanse sfeer elementen. Maar in Yakuza 4 begin je niet als de welbekende held Kazuma Kiryu. En dat maakt dat al het oude, wat dan toch opeens als nieuw aanvoelt.

Vier verschillende delen

Voor het eerst in een Japanse Yakuza-game wordt het verhaal opgesplitst in vier delen met telkens een andere personage. Elk van hen heeft een specifieke vechtstijl, met unieke mogelijkheden en combo's. Ieder deel heeft zijn eigen verhaal dat soms wat samenloopt met het andere deel. Het resultaat van deze opgesplitste delen is een aangenamer geheel waar je ander aspecten van het globale verhaal leert kennen. Zo geniet je van nog meer vrijheid en kies je met welke hoofdpersoon je de opdrachten wil uitvoeren om die extra te ontwikkelen.

Conclusie

De game is groter en beter dan ooit en dit keer hoef je het niet op te nemen tegen de gruwelen van de Japanse maffiawereld. Beleef met de 4 charismatische antihelden een duister avontuur dat je diep mee de onderwereld inneemt van het meest beruchte stadsdeel. De game is wel met een vleugje typisch Japanse humor en eigenaardigheden waar je tegen moet kunnen, maar voor het grootste deel is Yakuza 4 spannend, gaaf en hard.

 

Linkin Park: 8Bit Rebellion L.A. Noire Red faction: Armageddon