Linkin Park: 8Bit Rebellion

Geplaatst op: 12-06-2013

Linkin Park is een metalbandje die je helemaal gek te gek vindt, of juist saai en/of irritant vindt met het harde gebrul. Deze band heeft tevens dit spel in 2009 uitgebracht. De muzikanten van Linkin Park zijn zelf ook gamers, want er is een game uitgekomen die draait om de band van Linkin Park met als titel 8Bit Rebellion. Zal deze veelbelovende game titel een HD meesterwerk zijn of is het toch een commerciële uitmelktitel?

Het verhaal & de held

Het verhaal in deze game gaat om het verzet tegen de schurkachtige vereniging PixxelKorp die de 8-bit wereld wil omzetten naar HD. In dit proces wordt iedereen gehersenspoeld om de bevelen van PixxelKorp te kunnen opvolgen. Natuurlijk pikken de leden van Linkin park dit niet en maken een nieuwe track waarmee ze PixxelKorp kunnen uitschakelen. In de game is een nieuwe held die samen met het team van Linkin Park de wereld gaat redden. Deze held wordt natuurlijk door jou gespeeld. Als nieuwe verzetsman ga jij er op uit om de leiders van het verzet, de leden van Linkin Park, te helpen met het vinden van hun verloren tracks.

Uiteindelijk oordeel

Linkin Park: 8bit Rebellion is leuk voor alleen de Linkin Park fans. Zelf stelt de game weinig voor. De gamers onder de Linkin Park fans moeten hier rekening mee houden dat je deze game vooral koopt voor de leuke extraatjes die de game jou als fan biedt. Als je geen fan bent, is deze game wellicht niet echt iets voor jou. Wel lek is de muziek in het spel. De bekendste tracks van Linkin Park zijn omgezet naar 8bit deuntjes. De deuntjes zijn goed herkenbaar en als je een fan bent is het juist erg leuk om naar te luisteren.

 

Xyanide: Resurrection Yakuza 3 TRON