TRON

Geplaatst op: 12-06-2013

De iconische film TRON is een echte nerdfantasie. Naast de film, is de eerste TRON-game in 2003 uitgekomen, dit was TRON 2.0. Hoewel het spel goed werd ontvangen, is het vreemd genoeg niet echt aangeslagen. De game had behoorlijk wat sfeer, vernieuwing en zat qua verhaal ook goed in elkaar. Ons leek het in het geval een geschikt moment om terug te blikken naar de TRON-game. TRON is eigenlijk een avontuurlijk actiespel. Natuurlijk gaat alles goed mis in de game zodra er een virus de hoofdpersonen aanvalt. Naast de besmetting met dit virus wordt ook de wereld nog eens bedreigd door een dictator die alle ISOs dood wil hebben.

Uitgebreide game

De game is uitgebreid genoeg. Naast een aantal combinatieaanvallen en gevechten zijn er best veel verschillende tegenstanders. Er zijn ook vijanden te vinden in het leger van de dictator. Daarnaast heb je soms te maken met tanks, bommenwerpers en licht-cyclus. De actie in de game is daardoor niet saai. Het free runnen, vechten met de Disc (is jouw hoofdwapenen) de voertuigen die je kunt besturen worden nauwkeurig afgewisseld voordat je er genoeg van krijgt. De disc wordt op verschillende manieren ingezet. Er is duidelijk nagedacht hoe men alle zaken uit TRON het beste kan combineren met een aantrekkelijke gameplay.

Eindoordeel TRON

TRON Evolution is een zeer mooie game met een heel frisse look. De game is zo ontzettend anders dan de rest. Het vechten is aardig uitgewerkt en de acrobatiek is van een goed niveau. Men kun wel klagen dat de game Prince of Persia na-aapt en dat de camera af en toe geen team player is, maar het feit is dat de game gewoon uitstekend werkt. Als je dol bent op multi-player dan kun heel wat langer genieten. Tevens is het spel nog steeds aan te schaffen.

 

Ace Combat: Joint Assault Linkin Park: 8Bit Rebellion Art Acamedy